ACHMEA: Nemáme záujem o predaj spoločnosti a ani jej portfólia poistencov

26.07.2012 Bratislava

Bratislava 25. júla (TASR) - Spoločnosť Achmea, ktorá je stopercentným akcionárom Union zdravotnej poisťovne, chce naďalej podporovať rozvoj poisťovne a nemá záujem o predaj spoločnosti a ani jej portfólia poistencov. "Ak to bude potrebné, Achmea podnikne potrebné kroky, aby ochránila obchodné záujmy Union ZP," uviedla spoločnosť v stanovisku, ktoré poskytla TASR.

Spoločnosť vyjadrila poľutovanie nad dnešným rozhodnutím vlády, ktorá schválila zámer vytvorenia jednej zdravotnej poisťovne. Ako poznamenala vo svojom stanovisku, poľutovanie je o to väčšie, že o svojom postoji informovala vládu ešte pred jej rozhodnutím. To v súčasnosti Achmea analyzuje.

Spoločnosť potvrdila svoj nezmenený postoj na tému poskytovania verejného zdravotného poistenia. "Achmea, ako stopercentný akcionár Union ZP, chce potvrdiť svoj dlhodobý záujem o slovensky trh v súlade so svojou stratégiou - stratégiou poisťovne, ktorá má uznávané know-how v oblasti zdravotného poistenia," píše sa v stanovisku. Zároveň deklarovala, že bola vždy pripravená podporiť vládu pri reformných krokoch verejného zdravotného systému svojím know-how, skúsenosťami a kontaktmi.

Vláda dnes odsúhlasila zámer zavedenia unitárneho systému verejného zdravotného poistenia namiesto pluralitného, teda vytvorenia jednej zdravotnej poisťovne. Stalo sa tak necelý mesiac po tom, čo premiér Robert Fico pripustil vytvorenie jednej zdravotnej poisťovne. Ten avizoval, že chce, aby vznikla v roku 2014.
 

Vyberte región